معرفی کشور آلمان

آلمان در مرکز اروپا واقع شده است و با 9 کشور دانمارک، لهستان، جمهوری چک، اتریش، سوئیس، فرانسه، لوکزامبورگ، بلژیک و هلند نیز مرز مشترک دارد. آب‌وهوای بیشتر شهرهای آلمان به‌طور متوسط قاره‌ای است.

زمستان‌های آلمان سرد و با دمای متوسط روزانه در حدود 0 درجه سانتیگراد و تابستان‌ها نیز گرم و با حداکثر دمای حدودی 24 درجه سانتیگراد هستند. سایر حقایق دیگر راجع‌به آلمان به شرح زیرند:

  • جمعیت: حدود 83 میلیون نفر
  • پایتخت: برلین (که با 3.5 میلیون سکنه، بزرگ‌ترین شهر آلمان نیز است)
  • نام مستعار: Land der Dichter und Denker
  • دولت: دموکراسی، جمهوری
  • زبان: آلمانی
  • دین: عمدتاً مسیحی (همچنین پروتستان 34 درصد و کاتولیک رومی 34 درصد)
  • واحد پول: یورو

مزایای مهاجرت به آلمان

مهاجرت به آلمان
مردم به دلایل زیادی به آلمان مهاجرت می‌کنند، اما مهم‌ترین دلیل آن‌ها معمولاً سیستم قدرتمند اقتصادی و رفاهی آلمان است. همچنین فرصت‌های شغلی با حقوق خوب، سیستم آموزشی مناسب، فرهنگ‌های متنوع، محیط پاکیزه، میزان جرم و جنایت کم، داشتن اوقات فراغت و جاذبه‌های فرهنگی، حمل‌ونقل عمومی مناسب و بسیاری موارد دیگر نیز باعث جذابیت کشور آلمان برای مهاجران خارجی شده است. مزایای مهاجرت به آلمان به‌طور جزئی‌تر به شرح زیرند:

مزایای رفاهی در آلمان

با گسترش بسیاری از شهرهای بزرگ در سراسر کشور آلمان، چشم‌انداز متنوعی از کلان‌شهرها ارائه شده است. از برلین با صحنه هنرهای مترقی و بخش جدید استارتاپ خود تا مونیخ با شور و نشاط باواریایی و دسترسی به کوهستان‌ها و فرانکفورت که مرکز مالی این کشور است، می‌توانید شهرهای تاریخی مختلفی را به‌عنوان مقصد مهاجرتی خود انتخاب کنید.

آلمان همچنین دسترسی راحتی از راه قطار یا هواپیما به کشورهای سراسر اروپا و فراتر از آن را ارائه می‌دهد. همه شهرهای آلمان با راه‌ها ریلی سریع‌السیر به هم متصل هستند که از طریق آن دسترسی راحتی به شهرهایی مانند زوریخ، پراگ، بروکسل، آمستردام و کپنهاگ نیز خواهید داشت.

اصل نظام رفاه  kdc در قانون کشور آلمان گنجانده شده است؛ طبق این اصل، آلمان متعهد می‌شود که علاوه بر آزادی، از بنیادهای طبیعی زندگی شهروندان خود نیز محافظت کند.

به این صورت که اگر شخصی نتواند از خودش مراقبت كند، دولت اين كار را برایش انجام خواهد داد و یا اگر شخصی می‌تواند از خودش مراقبت کند اما این توانایی او برای داشتن زندگی باعزت کافی نباشد، دولت آلمان به او نیز کمک خواهد کرد.

در آلمان کسانی که کار نمی‌کنند می‌توانند درخواست حمایت کرده و از مزایای بیکاری برخوردار شود. این مزایا دریافت کمک‌هزینه‌ای به‌اندازه 60 درصد آخرین درآمد خالص برای کسانی که بچه ندارند و 67 درصد نیز برای کسانی که بچه دارند، است.

همچنین کسانی که برای کار کردن به آلمان مهاجرت می‌کنند نیز می‌توانند تا زمان پیداکردن شغل، برای دریافت این کمک‌هزینه درخواست بدهند.

مزایای کاری آلمان

 

مزایای کار در آلمان

نرخ بیکاری در آلمان در سال 2020 حدود 5.9 درصد بوده است. موردتقاضاترین مشاغل در آلمان، جامعه پزشکان، متخصصان فناوری اطلاعات و مهندسان هستند. مشاغل زیادی نیز به دارابودن مدرک تحصیلی نیاز دارند، از جمله لوله‌کش، برق‌کار، صنعتگر و…

شرکت‌های چندملیتی مستقر در آلمان مانند BMW، زیمنس، آدیداس و فولکس واگن نیز سالانه هزاران نفر را استخدام می‌کنند. آلمان اخیراً موفق شده است که مهاجران را بهتر از پیش وارد بازار کار کند. حقوق بازنشستگی در آلمان حدود 1000 یورو در ماه است و این مبلغ در شهرهای آلمان غربی کمی بالاتر از آلمان شرقی است.

همچنین هر فرد مالیات‌دهنده‌ای که با فرزند خود زندگی می‌کند می‌تواند از کمک‌هزینه مخصوص کودک (به نام Kindergeld) بهره‌مند شود که والدین کودک، آن را تا 18 سالگی فرزند خود دریافت می‌کنند و اگر فرزند هنوز درحال تحصیل باشد، می‌توانند تا 25 سالگی نیز این کمک‌هزینه را دریافت کنند. مبلغ آن برای دو فرزند اول، 190 یورو در ماه به‌ازای هر فرزند، برای فرزند سوم 196 یورو و برای فرزندان بعدی 221 یورو است.

مزایای تحصیلی در آلمان

 

تحصیل در آلمان

آلمان مقصدی جذاب برای جوانان و ادامه تحصیل رایگان در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد است. به‌طوری که به احتمال زیاد مجبور نیستید هیچ شهریه‌ای (یا حداکثر چند صد یورو برای هر ترم) برای دانشگاه بپردازید. اما در همین حال، دانشگاه‌های خصوصی آلمان گران هستند و هزینه آن‌ها می‌تواند تا 20 هزار یورو در سال باشد.

کسانی که قصد تحصیل در آلمان را دارند نیاز به دانش و مهارت کافی در زبان آلمانی خواهند داشت. با این وجود، اگر شخصی نتواند به زبان آلمانی صحبت کند، فرصت تحصیل در برنامه‌های مختلف انگلیسی‌زبان نیز برای دانشجویان بین‌المللی نیز وجود دارد.

اگر به دنبال مهاجرت تحصیلی هستید، همه‌ی سوالاتتان را از ما بپرسید.

سایر مزایا و دلایل مهاجرت به آلمان

  • پاسپورت آلمانی یکی از مطلوب‌ترین پاسپورت‌های جهان است، زیرا با استفاده از آن می‌توانید به 189 کشور دنیا که شامل همه کشورهای اتحادیه اروپا، ایالات متحده آمریکا و استرالیا نیز می‌شود، بدون داشتن ویزای آن کشورها سفر کنید.
  • آلمان یکی از بالاترین رنج‌های دستمزد و حقوق را در اتحادیه اروپا دارد. متوسط حقوق ماهیانه در آلمان حدود 4562 دلار آمریکا است.
  • آلمان یکی از مراکز جهانگردی پزشکی است که زمینه خوبی در ارائه دارو دارد.

معایب مهاجرت به آلمان

 

معایب مهاجرت به آلمان

در کنار تمام مزایای گفته شده برای مهاجرت به آلمان، بهتر است با برخی از مهم‌ترین معایب آن نیز آشنا شوید که عبارتند از:

  • تابعیت مضاعف در آلمان ممنوع است؛ به این معنا که با دریافت تابعیت آلمان، باید تابعیت کشور مادری خود را فسخ کنید.
  • میزان مالیات‌ها در آلمان بالاست؛ به این صورت که مالیات فرد بسته به درآمد او می‌تواند تا 45 درصد باشد. به‌طور مثال با دارابودن میانگین حقوق حدود 4562 دلار آمریکا، میزان مالیات پرداختی فرد به حداکثر ممکن خود نزدیک می‌شود.
  • بروکراسی یا دیوان‌سالاری حاکم بر کشور آلمان باعث می‌شود که روند مهاجرت به این کشور شامل طی کردن فرآیندهای اداری زیادی باشد. این موضوع از همان مرحله اول یعنی جمع‌آوری اسناد برای دریافت ویزای ورود به آلمان، احساس خواهد شد.

بهترین شهرهای آلمان برای مهاجرت

شهرهای زیر از آنجا که فرصت‌های شغلی فوق‌العاده‌ای را ارائه می‌دهند، در این لیست قرار گرفتند. همچنین بسیاری از کمپانی‌های ممتاز آلمانی در این شهرها مستقر بوده و همه آن‌ها دارای زیرساخت‌های پر جنب‌وجوش و پتانسیل حقوقی بالا هستند:

  • مونیخ
  • دوسلدورف
  • فرانکفورت
  • برلین
  • هامبورگ
  • اشتوتگارت
  • نورنبرگ

مراحل مهاجرت به آلمان

به‌طورکلی مراحلی که برای مهاجرت به آلمان باید طی کنید به ترتیب به شرح زیرند:

  1. انتخاب یک روش برای مهاجرت
  2. دریافت ویزای نوع D برای روش مهاجرت انتخاب شده
  3. ورود به آلمان برای درخواست اجازه اقامت (residence permit)
  4. کسب تابعیت آلمان پس از 3 سال زندگی در آن

هر کدام از مراحل ذکرشده خود شامل زیرمرحله‌های دیگریست که در ادامه به شرح و بررسی هر کدام می‌پردازیم.

روش های مهاجرت به آلمان

 

روش های مهاجرت به آلمان

برای مهاجرت به آلمان باید ابتدا بدانید که لازم است بیش از دوازده سند و مدرک برای اخذ ویزای آلمان جمع‌آوری کنید و این در حالی است که پردازش و ترجمه آن‌ها حتی ممکن است زمان بیشتری نسبت به زمان موردنیاز برای درخواست خود ویزا طول بکشد. اما با این حال می‌توان گفت که دریافت ویزای آلمان نسبت به سایر کشورهای اروپایی، کم‌هزینه‌تر است.

علاوه بر این، داوطلبانی که بدون هیچ مشکلی به‌طور صحیح تمام مدارک موردنیاز را جمع‌آوری کنند، قادر به دریافت ویزای آلمان خواهند بود. بنابراین مهم‌ترین چیز در فرآیند مهاجرت به آلمان این است که بدون اضطراب و عجله بی مورد، تمام شرایط لازم برای نوع مهاجرت موردنظر خود را به دقت مطالعه کرده و از قبل برای آن آماده شوید.

برای مهاجرت به آلمان می‌توانید از 6 راه اقدام کنید که عبارتند از:

  • مهاجرت از طریق کار
  • مهاجرت از طریق تحصیل
  • مهاجرت از طریق کارآفرینی یا سرمایه‌گذاری
  • مهاجرت از طریق ازدواج
  • مهاجرت برای دیدار اعضای خانواده
  • مهاجرت از طریق تولد
  • مهاجرت از طریق پناهندگی

در ادامه هر یک از این روش ها را توضیح می دهیم.

۱- مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل

 

مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل

اگر در یک دانشگاه یا هنرستان آلمانی ثبت‌نام کنید و ویزای تحصیلی بگیرید، می‌توانید از طریق تحصیل به آلمان مهاجرت کنید و پس از فارغ‌التحصیلی نیز می‌توانید به‌دنبال شغل بگردید و در آلمان بمانید.

دلیل این روش مهاجرت، هزینه کم تحصیلات عالی و عدم وجود الزامات زبان آلمانی در صورت تحصیل در برنامه‌های تحصیلی انگلیسی‌زبان است. اگر دانشگاهی، آمادگی پذیرش داوطلب را داشته باشد و داوطلب نیز تمکن مالی کافی خود را اثبات کند، قادر خواهد بود که پس از ورود به آلمان، ویزای تحصیلی و اجازه اقامت خود را بدون هیچ مشکلی دریافت کند.

مراحل مهاجرت تحصیلی به آلمان

  1. یک مؤسسه آموزشی در آلمان را جستجو و انتخاب کنید.
  2. مدارک موردنیاز تحصیل در آن مؤسسه را تهیه و ارسال کنید.
  3. منتظر پاسخ مؤسسه و پذیرش شوید تا از دانشگاه موردنظر، دعوت‌نامه دریافت کنید.
  4. مدارک موردنیاز (اصلی و دو نسخه ترجمه) برای اخذ ویزای تحصیلی نوع D آلمان را به سفارت آلمان در کشور خود تحویل دهید.
  5. منتظر بررسی درخواست خود باشید (که حدود 4 الی 8 هفته طول می‌کشد).
  6. پس از دریافت ویزا، وارد آلمان شوید و اقدام به اخذ اجازه اقامت کنید.
  7. پس از اتمام موفقیت‌آمیز تحصیل خود در آلمان، اقدام به اخذ اجازه اقامت فارغ‌التحصیلی 18 ماهه کنید.

تحصیل در آلمان در یک نگاه

  • هزینه زندگی در آلمان: ماهیانه 1,200 دلار آمریکا
  • هزینه دوره‌های زبان آلمانی: حداقل 296 دلار در ماه
  • هزینه تحصیلات عالی: رایگان (فقط هزینه‌های ترمی پرداخت می‌شود که حداقل 474 دلار در سال است.)
  • نیاز به تسلط در زبان: انگلیسی، آلمانی
  • تعداد دانشگاه‌ها: 418
  • تعداد دانشگاه‌های برتر: 3
  • تعداد دانشجویان بین‌المللی در دانشگاه‌های آلمان: 8.3 درصد از کل جمعیت دانشگاه‌ها

شرایط کار دانشجویی در آلمان

شما این قابلیت را دارید که برای تامین هزینه تحصیل در آلمان به کارکردن نیز مشغول شوید. برای این موضوع می‌توانید یکی از روش‌های زیر را برای کار هنگام تحصیل انتخاب کنید:

  • 120 روز تمام‌وقت (40 ساعت در هفته) یا 240 روز نیمه‌وقت (20 ساعت در هفته)
  • بدون محدودیت در دانشگاه به عنوان دستیار کار کنید.
  • کارآموزی در دانشگاه به‌عنوان بخشی از فرآیند آمادگی آزمون (کار اجباری)
  • کارآموزی‌ای در دانشگاه که در برنامه درسی گنجانده نشده است (کار داوطلبانه، به مدت 90 روز در سال)
 
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص کار دانشجویی در آلمان می توانید مقاله اختصاصی ما را در این زمینه مطالعه کنید.

۲- مهاجرت کاری به آلمان

 

مهاجرت کاری به آلمان

برای مهاجرت به آلمان به‌عنوان کارمند، نه‌تنها یافتن کار از قبل و دریافت دعوت‌نامه رسمی از کارفرمای آلمانی، بلکه مدارک تحصیلی و یا گواهی سابقه کار خود نیز ضروری است.

پس از طی این مراحل می‌توانید برای اخذ ویزای کاری آلمان درخواست کنید. این ویزا به شما اجازه ورود به آلمان و حق دریافت اجازه اقامت یا بلوکارت را نیز به شما می‌دهد.

انواع مهاجرت کاری به آلمان به شرح زیر است:

  • از طریق بلوکارت که تا بیش از 4 سال معتبر است.
  • مهاجرت کاری تجار، دانشمندان، محققان، پزشکان، هنرمندان که 6 الی 36 ماهه معتبر است.

مهاجرت کاری از طریق بلو کارت

فارغ‌التحصیلان دانشگاهی ماهری که یک کارفرما برای خود در آلمان پیدا کرده‌اند می‌توانند با اخذ ویزای کاری وارد کشور آلمان شده و بلوکارت اروپا (EU Blue Card) را دریافت کنند.

بلوکارت یا کارت آبی اروپا در واقع همان مجوز اقامت در آلمان است که شرایط بهتری نسبت به یک مجوز معمولی ارائه می‌دهد، از جمله این که: 4 سال اعتبار دارد، به شما امکان می‌دهد که تا 12 ماه در خارج از آلمان و اتحادیه اروپا باشید و همچنین اخذ آن نیازی به دانش زبان آلمانی ندارد.

اتحادیه اروپا با استفاده از این کارت، بهترین افراد حرفه‌ای را به خود جلب کرده و شرایط زندگی خوبی را برای آن‌ها فراهم می‌کند. دریافت بلوکارت پس از درخواست آن حدود 6 هفته طول می‌کشد. بلوکارت حق کار و سایر ضمانت‌های اجتماعی زندگی در آلمان را به شما می‌دهد.

مراحل مهاجرت کاری با بلو کارت اروپا

  1. ترجمه کلیه اسناد مورد نیاز به آلمانی
  2. جستجوی یک کارفرمای آلمانی و مصاحبه کاری
  3. دریافت پیشنهاد رسمی کار (job offer) یا قرارداد کاری
  4. ارائه اسناد موردنیاز برای دریافت ویزای D به سفارت آلمان
  5. دریافت ویزای کاری ظرف چند هفته بعد از درخواست
  6. ورود به آلمان برای شروع کار
  7. درخواست بلوکارت در آلمان
  8. دریافت بلوکارت ظرف یک ماه بعد از درخواست
  9. اخذ اقامت دائم پس از 33 ماه (یا بعد از 21 ماه با داشتن گواهی زبان آلمانی سطح B1)

توجه کنید که علاوه بر مهاجرت کاری از طریق دریافت job offer، می‌توانید با دریافت ویزای جستجوی کار (job seeker) نیز به آلمان مهاجرت کنید. این ویزا 6 ماه اعتبار داشته و به شما این امکان را می‌دهد که در این مدت در آلمان به دنبال کار بگردید و شغل موردنظر خود را که با رشته تحصیلی‌تان مرتبط است، پیدا کنید.

۳- مهاجرت به آلمان از طریق کارآفرینی و سرمایه گذاری

 

مهاجرت به آلمان از طریق کارآفرینی و سرمایه گذاری

مهاجرت کارآفرینان و سرمایه‌گذاران برای آلمان و بسیاری از کشورهای دیگر، اهمیت زیادی دارد، زیرا این افراد باعث ایجاد جریان سرمایه و شغل می‌شوند و کمبود کالاها و خدمات در بازار را جبران می‌کنند.

قبل از مهاجرت از این روش، باید بازار محلی آلمان را تجزیه و تحلیل کنید، در صورت لزوم با شرکای احتمالی مذاکره کنید و سپس یک طرح تجاری ارائه دهید. به‌عبارت‌دیگر، کشور میزبان باید به موفقیت اقتصادی سرمایه‌گذاری شما باور داشته باشد.

در قوانین آلمان فردی که از این روش به کشور مهاجرت می‌کنند را فری فورفلر یا فریلنسر (Freiberufler) می‌نامند. این فرد یک متخصص مجاز در آلمان است که کار او به‌طور قانونی ثبت شده و مالیات کارآفرینی را نمی‌پردازد اما می‌تواند دستیاران خود را استخدام کند.

این مشاغل شامل مشاوران، مربیان، مترجمان، نویسندگان، روانشناسان، متخصصان تغذیه، وکلا، دندانپزشکان و برخی دیگر هستند.

ممکن است به نظر برسد که مهاجرت از طریق تجارت راهی بسیار ساده است اما همه‌چیز خیلی ساده نیست، زیرا هنگام تصمیم‌گیری در مورد صدور ویزا برای یک تاجر، حد سرمایه مجازی برای او در نظر گرفته می‌شود و فرد باید حرفه‌ای بودن خود را نیز ثابت کند.

درنهایت پس از اینکه پروژه تجاری یا مدارک مربوط به صلاحیت حرفه‌ای خود را آماده کردید، می‌تواند درخواست ویزا کنید. پس از اخذ ویزا می‌توانید وارد کشور شده و درخواست مجوز اقامت کنید.

مراحل مهاجرت از طریق تجارت در آلمان

  1. ترجمه کلیه اسناد و مدارک موردنیاز به زبان آلمانی
  2. ارائه اسناد (اصل + 2 کپی از ترجمه) به سفارت آلمان برای درخواست ویزای نوع D
  3. منتظرماندن برای تأیید و بررسی درخواست ویزا ظرف چند ماه
  4. اخذ ویزا و ورود به آلمان
  5. درخواست اجازه اقامت در اداره امور خارجه فدرال آلمان (که بررسی آن از چند هفته تا چند ماه طول می‌کشد)

۴- مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج

 

مهاجرت به آلمان از راه ازدواج

این روش درواقع ساده‌ترین راه برای مهاجرت به آلمان است که نیازی به مهارت زبان، تحصیلات و یا تجربه حرفه‌ای ندارد. برای مهاجرت از طریق ازدواج تنها لازم است که ویزای ویژه برای نامزد شدن بگیرید که چنین ویزایی برای ورود به کشور و ازدواج با یک شهروند یا مقیم کشور آلمان، مورد نیاز است.

سپس بعد از گذراندن 3 سال اقامت متوالی در آلمان به‌راحتی می‌توانید اقامت دائم آلمان را بدست آورید. اما نقطه ضعف این نوع مهاجرت، وجود تعداد زیادی موانع سخت‌گیرانه یا بوروکراتیک در دولت آلمان است که از تنظیم ازدواج‌های ساختگی جلوگیری می‌کند؛ به این معنا که اگر سرویس مهاجرت متوجه شود که این ازدواج ساختگی است، فرد مهاجر از کشور استرداد می‌شود.

مراحل مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج

  1. ترجمه محضری تمام اسناد موردنیاز به زبان آلمانی
  2. ارائه مدارک به اداره ثبت آلمان و درخواست سند ازدواج یا دریافت گواهی‌ای که وجود همه پیش‌شرط‌های ازدواج را ثابت کند یا توانایی ازدواج را تأیید کند
  3. ارائه مدارک لازم برای درخواست ویزای نوع D را جمع آوری کنید (اصل + 2 کپی از ترجمه) به سفارت آلمان
  4. منتظربودن برای بررسی درخواست ویزا D که 1 ماه طول می‌کشد
  5. ارائه مجدد مدارک موردنیاز برای ورود به کشور و ازدواج به اداره ثبت آلمان
  6. دریافت ویزای نوع D
  7. ورود به آلمان، ازدواج کردن و اخذ اجازه اقامت
  8. اخذ اقامت دائم یا تابعیت پس از سه سال زندگی با اجازه اقامت

۵- مهاجرت به آلمان برای دیدن اعضای خانواده

بستگان نزدیک (همسر، فرزندان و والدین) یک شهروند یا مقیم آلمان حق مهاجرت برای دیدار آن‌ها را دارند. برای مهاجرت از این روش باید روابط خانوادگی خود با شخص موردنظر را با کمک شناسنامه، گواهی ازدواج و سایر اسناد مربوطه اثبات کنید. پس از درخواست ویزا و ورود به کشور، اجازه اقامت در آلمان را دریافت خواهید کرد.

۶- مهاجرت به آلمان از طریق تولد فرزند

کشورها برای اعطای تابعیت طریق تولد تابعیت معمولا دو اصل یا سیستم را در نظر می گیرند، اصل خون و اصل خاک.

منظور از اصل خون اینکه باید شخص متولد از پدر یا مادری باشد که شهروند آن کشور باشند و منظور از اصل خاک اینکه شما اگر در کشوری متولد شوید صرف نظر از این که پدر و مادرتان شهروند کدام کشورند، تابعیت آن کشور به شما اعطا می شود.

کشور آلمان اصل خون را اولویت قرار داده و بنابراین فرزند متولد شده باید از پدر یا مادری با تابعیت آلمان باشد.

۷- مهاجرت به آلمان از طریق پناهنگی

افرادی که به‌دلیل آزار و اذیت یا فجایع انسانی نمی‌توانند در کشور خود بمانند، امکان دریافت پناهندگی آلمان را دارند. در این حالت، داوطلب باید شواهدی ارائه دهد که اداره مهاجرت آلمان را برای حمایت از او متقاعد کند. این روش مهاجرتی خطرات زیادی دارد و عموماً توصیه نمی‌شود.

شرایط و مدارک لازم برای درخواست ویزای نوع D آلمان

 

دریافت ویزای آلمان

برای دریافت ویزای D آلمان باید مدارک مورد نیاز آن را جمع‌آوری کرده و شخصاً به کنسولگری آلمان تحویل دهید. رسیدگی به درخواست ویزای شما، بسته به روش مهاجرت انتخابی از یک هفته تا چند ماه طول خواهد کشید. پس از دریافت ویزای D آلمان امکان گرفتن پاسپورت برایتان وجود خواهد داشت. این مدارک عبارتند از:

  • دو فرم پر و امضا شده‌ درخواست ویزا
  • پاسپورتی با 1 الی 2 صفحه خالی که حداقل شش ماه اعتبار دارد
  • 3 قطعه عکس یکسان 3.5 در 4.5
  • اثبات اسکان در آلمان (رزرو هتل، دعوت نامه و…)
  • بلیط یا برنامه سفر برای رفت و برگشت به آلمان
  • اثبات تمکن مالی کافی (پرینت حساب بانکی، نامه حمایت مالی یا حساب مسدود شده)
  • بیمه درمانی برای کل مدت اقامت در آلمان
  • شناسنامه و کارت ملی (ترجمه شده)

مدارک لازم برای ویزای نوع D آلمان با توجه به روش‌های مختلف مهاجرت

مهاجرت تحصیلی

  • گواهی اشتغال به تحصیل یا مدرک تحصیلی
  • گواهی گذراندن دوره‌های زبان
  • گواهی کارآموزی در زمان دانشجویی

مهاجرت کاری

  • کارت آبی یا بلوکارت
  • دعوتنامه کاری
  • گواهی اشتغال به کار، سمت شغلی، حقوق ماهیانه و مدت زمان اشتغال

تمامی مدارک فوق باید توسط دارالترجمه رسمی، به‌شکل ترجمه‌شده تحویل سفارت داده شوند. همچنین توجه کنید که باید دو نسخه از تمام اسناد گفته شده را به همراه نسخه اصلی آن‌ها داشته باشید و تمام اسناد را برای مراحل بعدی مهاجرت، نزد خود نگهدارید. همچنین برای دریافت لیست به‌روزشده‌ اسناد و مدارک مربوط به هر نوع ویزا، به سفارت آلمان در کشور خود مراجعه کنید.

هزینه های زندگی در آلمان

 

هزینه زندگی در آلمان

در ابتدا نگاهی به کم‌هزینه‌ترین شهرها برای زندگی در آلمان می‌اندازیم که عبارتند از:

  • لایپزیگ
  • بوخوم
  • کیل
  • سیگن
  • جنا
  • اوسنابروک
  • برمن

اگر بودجه کافی دارید و انتظار دارید که در چند ماه یا چند سال اول حضور خود در کشور، درآمد زیادی کسب نکنید، بهتر است به یکی از شهرهای بالا بروید. بهتر است از انتخاب شهرهای بزرگ و پایتخت آلمان یعنی برلین خودداری کنید، زیرا این شهرها بسیار پرهزینه و گران هستند.

برای مقایسه قابل درک‌تر، هزینه زندگی یک خانواده 4 نفره در دوسلدورف و لایپزیگ را مقایسه می‌کنیم: در دوسلدورف برای پرداخت اجاره بهای یک آپارتمان 3 خوابه به حدود 1660 یورو در ماه و برای پرداخت سایر هزینه‌های زندگی به 2,913 یورو در ماه نیاز دارید.

اما در لایپزیگ برای اجاره یک آپارتمان، ماهیانه به 890 یورو و برای سایر هزینه‌ها به 2,277 یورو دیگر نیاز دارید. بنابراین می‌توان گفت که دوسلدورف پرهزینه‌تر از لایپزیگ است.

سخن پایانی

در مطلب بالا که توسط موسسه بینا ارائه شده است اطلاعاتی در خصوص مهاجرت به آلمان ارائه گردید که امیدواریم مورد استفاده شما قرار بگیرد. در نظر داشته باشید که مشورت با متخصصین امر در رابطه با نحوه مهاجرت به کشور آلمان می تواند بشدت به متقاضی در انتخاب مسیر صحیح کمک کند.

چنانچه متقاضی کار و زندگی در کشور آلمان هستید لطفا جهت دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان موسسه مهاجرتی بینا اپلای تماس حاصل فرمایید.

ضمنا در بخش دیدگاه ها نیز می توانید سوالات خود را مطرح نمایید تا کاشناسان ما در اسرع وقت پاسخگوی شما باشند.

سوالات متداول درباره مهاجرت به آلمان

مهاجرت از طریق تحصیل یکی از بهترین روش ها و کم هزینه ترین آن هاست.

به طور متوسط هزینه زندگی برای هر نفر ماهیانه 850 یورو است.

آیلتس، تافل و آزمون رسمی زبان آلمانی برای انواع روش‌های مهاجرت به آلمان ممکن است نیاز شود.

برلین و هامبورگ جز شهرهای مناسب برای مهاجرت ایرانیان است و البته شهرهایی نظیر لایپزیگ و بوخوم کم هزینه تر هستند.