ما قصد داریم در ادامه این مطلب در خصوص ویزای کار آلمان و تمام شرایط آن اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار دهیم پس تا انتهای آن همراه ما باشید.

موسسه بینا با ارائه خدمات متنوع به شما کمک خواهد نمود تا بتوانید با خیال آسوده در راه اخذ ویزای کاری آلمان قدم بردارید.

در سال ۲۰۲۱ به دلیل ویروس همه‌گیر کرونا، قوانین مهاجرت کاری به آلمان و اخذ ویزای این کشور تا حدودی تغییر کرده است. فرایند مهاجرت کاری از هر کشوری به آلمان فرق دارد. یک راه مناسب برای مهاجرت کاری موفق به آلمان، شناسایی کمبودهای این کشور و کسب تخصص در این زمینه‌ها است.

افرادی که قبل از مهاجرت خود این کار را انجام می‌دهند شانس موفقیتشان چندین برابر می‌شود. ویزای کار آلمان برای افرادی که به دنبال اقامت بلند مدت و اشتغال در این کشور هستند مناسب است. دو شرط اصلی برای اخذ این ویزا وجود دارد:

  • شرط اول: متقاضیان باید از سمت یک کارفرمای آلمانی پیشنهاد شغلی یا جاب آفر داشته باشند. این کارفرما در حقیقت اسپانسر شغلی این افراد است.
  • شرط دوم: داوطلبان می‌توانند هر ساله متناسب با سابقه کاری و رشته تحصیلی خود مشاغل مورد نیاز کشور آلمان را بررسی کرده و به‌تناسب آن‌ها درخواست ویزا دهند.

تجربه نشان می‌دهد که یکی از کم هزینه‌ترین و سریع‌ترین و البته شخت ترین روش‌های مهاجرت به آلمان «مهاجرت کاری» است.

مطلب پیشنهادی:

مزایای ویزای کار آلمان و مهاجرت کاری به آلمان

مزایای مهاجرت کاری به آلمان

  1. افراد قبل از دریافت ویزا و کار در آلمان می‌توانند شرایط و حقوق شغل پیش روی خود را به‌طور کامل بررسی کنند. افرادی که موفق به دریافت ویزای کار این کشور می‌شوند حداقل حقوق سالانه آن‌ها به‌طور حدودی ۲۸۰۰۰ الی ۳۶۰۰۰ یورو است.
  2. هنگامی که ۵ سال از اقامت افراد در آلمان بگذرد آن‌ها می‌توانند برای دریافت اقامت دائم درخواست دهند.
  3. مدت زمان پروسه اعزام به آلمان نسبت به سایر روش ها کوتاه بوده و درخواست افرادی که ویزای جاب آفر دارند به‌سرعت بررسی می‌شود.
  4. افرادی که از این طریق مهاجرت می‌کنند، می‌توانند دیگر اعضای خانواده خود را نیز به‌عنوان همراه ببرند. این افراد با قرارداد اجاره خانه و سند دریافت حقوق ماه اول کاری خود می‌توانند این کار را انجام دهند. همراهان فرد متقاضی امکان تحصیل و کار در این کشور را خواهند داشت.
  5. ریسک این ویزا نسبت به دیگر روش‌ها کم‌تر است. هنگامی که تخصص افراد از نیازهای اصلی کشور آلمان باشد درخواست آن‌ها خیلی سریع مورد بررسی قرار می‌گیرد.
  6. دغدغه خیلی از افرادی که از این طریق به آلمان مهاجرت می‌کنند «ارتقاء شغلی» است. ارتقاء شرایط کاری بعد از گذشت یک بازه زمانی برای مهاجران وجود دارد و اغلب در سال دوم کاری آن‌ها چنین اتفاقی رخ می‌دهد.
  7. بعضی از کارفرمایان آلمانی برای کارمندان بین‌المللی خود امکان اسکان رایگان را فراهم کرده‌اند؛ به‌عنوان‌مثال می‌توان به پرستاران اشاره کرد که اکثر آن‌ها خوابگاه‌های رایگان و نزدیک به بیمارستان محل کارشان دارند.

در قسمت بعد نکاتی که قبل از مهاجرت به آلمان باید بدانید را بررسی می‌کنیم.

مطلب پیشنهادی:

• نکات مهم قبل از اخذ ویزای کار در آلمان

  • قبل از مهاجرت به آلمان بهتر است در خصوص شرایط کار و آداب و فرهنگ مردم آلمان تحقیق کنید.
  • کشور آلمان یک کشور قانونمند است که به نظم اهمیت زیادی می‌دهد. بعد از مهاجرت به این کشور تعهد و رعایت قوانین و مقررات آن‌ها اهمیت زیادی دارد؛ این کار باعث می‌شود تا در طول دوران اقامت خود دچار مشکل نشوید.
  • برای اخذ ویزای کار به مؤسسات کاریابی معتبر مراجعه کنید و به هیچ عنوان از طریق روش‌های غیرقانونی اقدام نکنید.

بررسی وضعیت کار و نرخ بیکاری در آلمان

در میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا، کشور آلمان پایین‌ترین نرخ بیکاری را دارد. نرخ بیکاری در تمام شهرهای آلمان به یک اندازه نیست به‌عنوان‌مثال در شهرهای بایرن یا مونیخ نرخ بیکاری پایین‌تر است. در فوریه سال ۲۰۲۰ نرخ بیکاری آلمان ۵.۸٪ بود.

در سال ۲۰۲۱ مشاغل مرتبط با مهندسی شیمی، مهندسی صنایع، مهندسی مواد و متالوژی، مهندسی برق و الکترونیک، مهندسی مکانیک_مکاترونیک و اتوماسیون، تمام رشته‌های فنی مهندسی، برنامه نویسی، کامپیوتر، آی تی و شبکه، سخت افزار و نرم‌افزار بهترین بازار کار را دارند.

اگر به دنبال مهاجرت تحصیلی هستید، همه‌ی سوالاتتان را از ما بپرسید.
قوانین ویزای کار آلمان

قوانین و شرایط اخذ ویزای کار آلمان 2021

از تاریخ دوم مارس سال ۲۰۲۰ قوانین جدیدی پیرامون بحث مهاجرت کاری به کشور آلمان وضع شد. بر اساس این قانون افرادی که از اتحادیه اروپا نیستند با شرایط آسان‌تری می‌توانند برای کار به آلمان مهاجرت کنند. هدف اصلی دولت آلمان از این آیین نامه ورود افراد واجد شرایط به این کشور، دسترسی آسان آن‌ها به بازار کار آلمان و افزایش تعداد نیروی متخصص است.

بر اساس این قانون دولت به اتباع خارجی اجازه می‌دهد برای یک نیم سال به آلمان وارد شده و شغل مورد نظر خود را پیدا کنند. با توجه به شرایط فعلی و ویروس کرونا کشور آلمان در برخی از مشاغل با کمبود نیروی ماهر مواجه شده است.

بر اساس قوانین وضع شده، کشور آلمان علاوه بر پذیرش افرادی که مدرک تحصیلات عالی دارند، کسانی که دارای مدرک آموزش حرفه‌ای هستند را نیز جذب می‌کند. این افراد باید در بازه حداقل دو سال یک دوره آموزشی را پشت سر گذاشته و مدرک آن را دریافت کرده باشند. لازم به ذکر است که کشور آلمان باید این افراد را به‌عنوان متخصص بشناسد.

در گذشته داوطلبان غیر عضو اتحادیه اروپا نمی‌توانستند در مشاغلی که کارگران آلمانی یا عضو اتحادیه اروپا می‌توانند آن‌ها را انجام دهند، استخدام شوند. در حال حاضر شرایط تغییر کرده و دیگر این قانون وجود ندارد. دو شرط اصلی برای افرادی که به دنبال قانونی کار در آلمان هستند وجود دارد. این دو شرط عبارتند از:

  • مدرک داوطلبان باید توسط مقامات مربوطه در کشور آلمان به‌طور رسمی شناخته شود.
  • داوطلبان باید در حوزه حرفه خود از یک شرکت و کارفرمای آلمانی پیشنهاد یا قرارداد کاری داشته باشند.

بر اساس قوانین اعلام شده در سال ۲۰۲۱ افراد می‌توانند در مشاغلی مشغول شوند که تأکید آن‌ها بر مدرک تحصیلات عالی نیست.

شرایط ویزای کاری آلمان

مهاجرت کاری به آلمان را می‌توان به دو دسته ویزای کار عادی و ویزای بلو کارت تقسیم کرد. مهم‌ترین شرایط اخذ ویزای کاریابی آلمان عبارتند از:

1. برای اخذ ویزای کاری آلمان محدودیت سنی وجود ندارد اما برخی از مشاغل به این مسئله تأکید زیادی دارند. توصیه می‌شود سن افراد زیر ۴۵ سال باشد.

2. متقاضیان باید حداقل ۳ تا ۵ سال سابقه کار مرتبط با رشته تحصیلی خود را داشته باشند.

3. متقاضیان ویزای کار باید از سوی یک کارفرمای آلمانی تأیید شده، جاب آفر داشته باشند. برای جلوگیری از هر گونه اشتباهی بهتر است افراد شرکتی را انتخاب کنند که علاوه بر سابقه مالیاتی خوب، تازه تأسیس نباشد.

4. افراد باید مطابق با تحصیلات خود و مشاغل مورد نیاز آلمان، درخواست ویزا دهند.

5. یکی از شروط الزامی برای ویزای کار آلمان تسلط به زبان آلمانی است. افرادی که تسلط کافی به زبان انگلیسی دارند رزومه قوی‌تری خواهند داشت. این افراد می‌توانند در شرکت‌های بین‌المللی استخدام شوند. در ادامه شانس دریافت کار بر اساس تسلط به زبان آلمانی را تحلیل خواهیم کرد.

  • سطح B2: چنین افرادی بیشترین شانس را در پیدا کردن یک شغل خوب خواهند داشت.
  • سطح B1: این افراد احتمالاً بعد از گذشت ۴ ماه شغل مناسبی را برای خود پیدا کنند.
  • سطح B: احتمال اشتغال افرادی که در این سطح از زبان آلمانی هستند بسیار پایین خواهد بود.
  • تسلط بر زبان انگلیسی : چنین افرادی در برخی از مشاغل و رشته‌های خاص شانس کار خواهند داشت.

6. متقاضیان باید حداقل مدرک لیسانس داشته باشند و مدرک آن‌ها مورد تأیید ZAB باشد.

7. شرکت آلمانی باید تعهد دهد که تا انتهای مدت زمان قرارداد، دستمزد کارگر را به‌طور کامل پرداخت می‌کند.

8. افرادی که سابقه تحصیلی و شغلی آن‌ها با شغل مدنظرشان هماهنگی دارند، امتیاز خود را برای اخذ ویزای کار افزایش می‌دهند.

با تماس با ما، مشاوره رایگان برای مهاجرت تحصیلی دریافت کنید.

معرفی انواع ویزای کار آلمان

یک سؤالی که برای اغلب افرادی که قصد مهاجرت کاری دارند به وجود می‌آید چگونگی دریافت دعوت‌نامه کاری از آلمان است.

  • در ابتدا باید تحقیق کنید که آیا رشته تحصیلی شما در شرکت‌های آلمانی کاربرد دارد یا نه.
  • رزومه کاری خود را به حدی قوی کنید که کارفرمایان آلمانی با مشاهده آن ترغیب به استخدام شما شوند.
  • برای دریافت دعوت‌نامه کاری تسلط شما به زبان آلمانی یا انگلیسی اهمیت زیادی دارد.

در صورتی که شرایط بالا را داشته باشید، می‌توانید از طریق سفر شش ماهه به آلمان یا از طریق کشوری که در آن اقامت دارید به دنبال کار یک کار مناسب باشید. بهترین کشورها برای اخذ ویزای کار عبارتند از هامبورگ، مونیخ، فرانکفورت، برلین، کلن، دوسلدوف و درسدن. شهرهای کوچک این کشور نیروی متخصص کم‌تری دارند به همین علت شانس شما برای یافتن یک کار مناسب در آنجا بیشتر است. در قسمت بعد ویزاهای کاری آلمان را به تفکیک بررسی خواهیم کرد.

انواع ویزای کار آلمان

• ویزای شش ماهه جستجوی کار آلمان

این ویزا به افراد متخصص و کارفرمایان آلمانی اجازه می‌دهد تا به شناخت کافی از یکدیگر برسند. افرادی که دانش زبان آلمانی آن‌ها حداقل در سطح B1 است و بودجه لازم جهت تأمین هزینه‌های زندگی خود در کشور آلمان را دارند، می‌توانند برای اخذ ویزای ۶ ماهه این کشور درخواست دهند.

این افراد طبق قانون می‌توانند در طول اقامت خود حداکثر ۱۰ ساعت در هفته کار کرده و مخارج اولیه خود را راحت‌تر تأمین کنند. افراد متخصصی که مدرک تحصیلی معتبری دارند با اخذ این ویزا علاوه بر اینکه می‌توانند به دنبال شغل مناسب باشند، اجازه انجام کار آزمایشی نیز خواهند داشت.

دقت کنید که هنگام قرارداد با شرکت آلمانی مدت قرارداد شما ۴ ساله باشد. افرادی که تا سه سال مالیات می‌پردازند و بیمه می‌شوند شانس اخذ اقامت این کشور را خواهند داشت. ویزای کاری معمولاً یک ساله بوده و افراد می‌توانند آن را تا پنج سال تمدید کنند.

مطلب پیشنهادی:

• کارت آبی یا بلو کارت

ویزای کاری کارت آبی یا بلو کارت برای اتحادیه اروپا است. بلو کارت قابل تمدید بوده و در برخی از شرایط منجر به اقامت دائم آلمان می‌شود. هدف اصلی کارت آبی جذب آسان نیروهای متخصص در اتحادیه اروپا است.

افرادی که این کارت را دارند اجازه کار در آلمان و تمام کشورهای عضو اتحادیه اروپا را خواهند داشت. این افراد می‌توانند به غیر از کشور انگلستان در دیگر کشورهای اتحادیه اروپا به‌آسانی زندگی و کار کنند.

مراحل اخذ ویزای کار آلمان

قدم اول
اولین قدم در اخذ ویزای کاری آلمان، جست و جو در لیست مشاغل و انتخاب شغل مناسب است. بعد از اینکه شغل مد نظر خود را انتخاب کردید باید از طریق راه‌های ارتباطی ذکر شده با کارفرمای مربوطه ارتباط برقرار کنید.
قدم دوم
در صورتی که کارفرما شرایط شما را تأیید کند یک دعوت‌نامه کاری یا جاب آفر برای شما ارسال می‌کند. این دعوت‌نامه، درخواست شما برای اخذ ویزای کار آلمان را اثبات می‌کند.
قدم سوم
در اولین فرصت باید از سفارت آلمان وقت بگیرید و تمام مدارک لازم را آماده کنید تا درخواست شما سریع‌تر مورد بررسی قرار بگیرد. بهتر است چند ماه مانده به سفرتان از سفارت آلمان وقت بگیرید. با توجه به اینکه تعداد درخواست‌های موجود در این زمینه زیاد و ویزای کاری آلمان از نوع شنگن است، مسئولین کنسولگری حساسیت زیادی نسبت به صدور آن دارند.
قدم چهارم
معمولاً یک بازه ۲ تا ۴ هفته‌ای را برای دریافت پاسخ سفارت باید منتظر بمانید. داشتن دعوت‌نامه کاری امتیاز شما برای اخذ ویزا را افزایش می‌دهد اما پاسخ سفارت به شما می‌تواند مثبت یا منفی باشد. در صورت تأیید درخواستتان می‌توانید ویزای کار در آلمان را دریافت کنید.
در صورتی که درخواست شما رد شود، می‌توانید علت آن را جویا شده و مراحل ذکر شده را مجدداً تکرار کنید تا درخواستتان مورد بررسی دوباره قرار بگیرد.

افرادی که از طریق ویزای ۶ ماهه آلمان به دنبال دریافت ویزای کاری هستند ابتدا باید این ویزا را دریافت کرده و در مدت زمان اقامت خود در آلمان شغل مدنظرشان را پیدا کنند. اگر این افراد در شغل انتخابی خود تأیید و در مصاحبه پذیرفته شوند، می‌توانند درخواست ویزای کار دهند. ویزای ۶ ماهه را می‌توان تا ۸ ماه تمدید کرد.

مدارک مورد نیاز ویزای کار آلمان

مدارک مورد نیاز ویزای کار آلمان

مدارک لازم برای ویزای کار آلمان عبارتند از:

  1. ترجمه شناسنامه به زبان انگلیسی یا آلمانی
  2. پاسپورت
  3. مدارک تحصیلی به همراه ریز نمرات (مدارک تحصیلی شما باید مورد تأیید آلمان باشد. برای اطلاع از اعتبار رشته تحصیلی و دانشگاه خود می‌توانید به سایت‌های zab یا anabin مراجعه کنید.)
  4. گواهی تمکن مالی
  5. قرارداد کاری معتبر با شرکت یا کارفرمای آلمانی
  6. سابقه کار (همراه با بیمه تأمین اجتماعی)
  7. مشخص کردن محل اقامت یا رزرو هتل در آلمان
  8. گواهی اثبات دانش فرد متقاضی به زبان انگلیسی یا آلمانی (در صورت موجود بودن)
  9. انگیزه نامه
  10. رزومه قابل قبول
  11. بیمه نامه مسافرتی (این بیمه نامه باید حداقل ۳۰ هزار یورو باشد.)

مدارک لازم جهت اخذ ویزای همراه عبارت است از:

  1. عکس پاسپورتی
  2. ترجمه شناسنامه
  3. فرم درخواست
  4. ترجمه قباله ازدواج
  5. بیمه مسافرتی
  6. ترجمه شناسنامه همسر
  7. اسکن ویزای کار همسر
  8. داشتن مدرک A1 آلمانی

هزینه اخذ ویزای کار آلمان

منظور از هزینه ویزای کاری آلمان، کلیه مبالغی است که برای دریافت این ویزا باید پرداخت شود. عموم مردم به اشتباه فکر می‌کنند منظور از این هزینه صرفاً مبلغی است که در روز مصاحبه پرداخت می‌شود. هزینه دریافت ویزا را می‌توان به تفکیک موارد زیر این گونه مشخص کرد.

  • ترجمه مدارک: نوع ویزا، نوع مدارک خواسته شده و روش مهاجرتی که افراد انتخاب می‌کنند، تعیین کننده هزینه این بخش خواهد بود. به‌طور میانگین افراد باید مبلغ ۳۰۰ هزار تومان را برای ترجمه یک مدرک و تأیید آن توسط دادگستری و وزارت امور خارجه بپردازند.
  • تأیید مدارک توسط سفارت: تعداد مدارک، نوع ویزا و روش مهاجرتی که افراد انتخاب می‌کنند در تعیین هزینه‌ها نقش مؤثری دارد. تمام مدارکی که سفارت از افراد می‌خواهد باید به‌صورت ترجمه شده تحویل داده شود. با توجه به زبان و نوع مدرک، هزینه حدوداً ۱۰ تا ۴۵ یورو خواهد شد.
  • مصاحبه در سفارت آلمان: متقاضیان باید هنگام مراجعه به سفارت این هزینه را پرداخت کنند. هزینه مصاحبه به‌طور حدودی ۴۵ یورو است.
  • صدور ویزا: مبلغی که سفارت برای صدور ویزا دریافت می‌کند ۱۵ یورو خواهد بود.

اگر به دنبال اخذ ویزای کار هستید باید از عهده تأمین هزینه‌های زندگی خود در آلمان برآیید. متوسط هزینه زندگی در کشور آلمان ماهیانه حدود ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ یورو است؛ بر این اساس شما باید مبلغ ۵ تا ۶ هزار یورو را در حساب خود داشته باشید.

مطلب پیشنهادی:

حق کار برای اعضای خانواده چگونه است؟

اعضای خانواده می‌توانند خیلی راحت در این کشور کار کنند. در صورتی که این افراد به زبان آلمانی تسلط داشته باشند موقعیت‌های شغلی بهتری پیدا خواهند کرد اما عدم تسلط آن‌ها به این زبان مانعی برای اشتغال آن‌ها نیست.

اغلب خانواده‌هایی که به آلمان مهاجرت می‌کنند دغدغه تحصیل فرزندان خود را دارند. زبان تحصیل در مدارس این کشور آلمانی بوده و مدارس دولتی هزینه‌ای بابت تحصیل دریافت نمی‌کنند. اگر بخواهید فرزندان خود را در مدارس بین‌الملل یا خصوصی ثبت نام کنید باید شهریه‌ای را بابت آن بپردازید. برخی از سایت‌ها و مؤسسات کاریابی در آلمان عبارتند از:

  • Creative Architect for an adventure in Hamburg, Germany
  • German Speaking Accountant
  • Solution Developer
  • SAP SD MM
  • SENIOR SAS BI ANALYST
  • Field Sales Engineer – Stuttgart
  • Vice President – Automotive Aftermarket
  • Senior Consultant Cognos TM1/ Planning Analytics – Germany
  • IT Project Manager – German Proficient
  • Unix Server Engineer
  • Senior C++ Software Engineer
  • RF Design Engineer RF Design Engineer
  • Mechanical Engineer Germany Data Centre
  • Program Manager /Senior Project Manager – Berlin
  • Technical Lead

برخی از روزنامه‌های استخدامی موقعیت‌های شغلی خوبی را منتشر می‌کنند که افراد جویای کار در آلمان می‌توانند به آن‌ها نیز مراجعه کنند. در ادامه به نمونه‌ای از این روزنامه‌ها اشاره خواهیم کرد.

  • Frankfurter Rundshau
  • Die Welt
  • Handelsblatt
  • BerlinOnline
  • Frankfurter Allgemeine Zeitung
  • Suddeutsche Zeiting
  • Berliner Zeitung

میزان حقوق در آلمان

کشور آلمان در دنیا به‌عنوان یک کشور پیشرفته و مرفه شناخته می‌شود. این امر اثباتی بر شرایط مساعد زندگی و کار در این کشور است.

توصیه می‌شود قبل از اخذ ویزای کاری در خصوص حداقل درآمد ماهیانه و هماهنگی میان دستمزد و هزینه‌های کشور آلمان به‌خوبی تحقیق کنید. بر اساس آمارهای به دست آمده حداقل حقوق در این کشور ساعتی ۸ تا ۱۰ یورو است؛ همچنین آمارها نشان می‌دهد که میان هزینه‌های زندگی و حقوق دریافتی افراد هماهنگی و تناسب وجود دارد. هزینه زندگی در آلمان نسبت به دیگر کشورهای اروپایی پایین‌تر است.

محل اقامت افراد و سبک زندگی آن‌ها در افزایش یا کاهش هزینه‌ها نقش مستقیمی دارد. کارفرمایانی که در شهرهای بزرگ هستند درآمد بیشتری را به کارمندان خود می‌دهند. در ادامه به‌طور حدودی حداقل دستمزد بعضی از مشاغل را با یکدیگر بررسی خواهیم کرد.

  • کارمند: حقوق ناخالص ماهیانه یک کارمند مجرد ۳.۷۷۰ یورو است با احتساب مالیات حدوداً ۲.۳۰۰ یورو می‌شود. حقوق دریافتی این کارمند سه برابر متوسط هزینه‌های زندگی در این کشور است.
  • کارگر ساده: دستمزد یک کارگر ساده و مجرد در ماه حداقل ۱.۱۰۰ یورو است. این دریافتی ۲۵۰ یورو بیشتر از متوسط هزینه‌های زندگی در این کشور است.

شرایط کار در آلمان

کارمندان در کشور آلمان به دو دسته کلی تقسیم می‌شود.

  • کارمندان نیمه وقت: افرادی که در هفته کم‌تر از ۳۰ ساعت کار می‌کنند.
  • کارمندان تمام وقت: افرادی که ۳۶ تا ۴۰ ساعت در هفته کار می‌کنند.

در کشور آلمان کارمندان نسبت به سایر افراد ساعات کاری کم‌تر و سطح درآمدی بهتری دارند. بر اساس قوانین وضع شده در این کشور ساعات کاری هفته‌ای ۴۰.۳ ساعت است. اغلب مشاغل در این کشور در روزهای یکشنبه تعطیل هستند.

افرادی که در روزهای تعطیل کار می‌کنند از مزایای خوبی بهره‌مند می‌شوند و کارفرمایان باید در یک بازه زمانی مشخص این کار را جبران کنند. اگر شما یک خانم هستید و قصد اخذ ویزای کار آلمان را دارید باید بدانید که این کشور علاوه بر مرخصی زایمان، برنامه‌های مختلفی را جهت حمایت از والدین در نظر گرفته است.

لیست مشاغل مورد نیاز آلمان

لیست مشاغل مورد نیاز آلمان

توصیه می‌شود افرادی که قصد اخذ ویزای کار آلمان را دارند قبل از هرگونه اقدامی در خصوص مشاغل مورد نیاز این کشور به‌طور کامل تحقیق کرده و بر اساس آن بهترین شغل را برای خود انتخاب کنند. افرادی که در حوزه تخصص خود سه سال سابقه کاری دارند شانس بیشتری نسبت به دیگر متقاضیان خواهند داشت. مشاغل مورد نیاز کشور آلمان در سال ۲۰۲۱ را می‌توان به شکل زیر معرفی کرد.

مشاغل مورد نیاز در این گروه عبارتند از پرستار، پزشک عمومی، ماما، بینایی سنجی، ارتوپدی، دامپزشکی، توان‌بخشی، شنوایی سنجی، نگهداری از سالمندان، متخصصین مراقبت_بهداشت_درمان و مشاغل بیمارستانی یا زیست شناسی.

رشته‌های مربوط به این گروه در اغلب دانشگاه‌های آلمان نیز طرفداران زیادی دارد. مشاغل مورد نیاز گروه فنی و مهندسی عبارتند از مهندس محیط زیست، مهندس معدن، مهندس نفت (در صورتی که فرد متقاضی رزومه قوی داشته باشد.)، مهندس مواد، مهندس شیمی، مهندس لیزر و اپتیک، مهندس مخابرات، مهندس پزشکی، مهندس جوش، مهندس حفاظت، مهندس ساختمان، مهندس پروژه، مهندس معماری (در صورتی که رزومه قابل قبولی داشته باشد.)، مهندس الکترونیک، مهندس برق (تمام گرایش‌ها)، مهندس عمران، مهندس صنایع، مهندس الکترونیک (در تمامی گرایش‌ها)، مهندس مکانیک (در تمام گرایش‌ها)، مهندس نرم‌افزار، مهندس اتو مکانیک، مهندس برنامه نویسی، مهندس سخت افزار و مهندسی فناوری اطلاعات.

افرادی که در حوزه مدیر پروژه، مدیر فروش و توزیع، مدیر خرید، مدیر بازرگانی، مدیر و مهندس فروش، ردیابی خودرو، مشاغل مرتبط با توسعه نرم‌افزاری، مشاغل مربوط به تهویه مطبوع_گرمایش یا لوله کشی، مشاغل مربوط به کوره و سیستم‌های گرمایش هوا، رباتیک، علوم جانوری، ارتباط اجتماعی، زبان انگلیسی، مترجمی زبان آلمانی، تولید آهن و فولاد، شیمی محض، ریاضی محض، روانشناسی کودکان استثنایی، روانشناسی بالینی، موسیقی، علوم تربیتی، حقوق خارجی، حقوق، دبیری علوم اجتماعی، کتابداری شاخه پزشکی، کتابداری، روانشناسی یا حسابداری سطح زبان بالا و رزومه معتبری داشته باشند نیز شانس اشتغال در مشاغل خوب کشور آلمان را خواهند داشت.

در میان مشاغل گفته شده مهندسان برق، کامپیوتر، مکانیک یا فناوری اطلاعات و افرادی که در حوزه مامایی یا پرستاری حرفه‌ایی هستند، بیشترین شانس در اخذ ویزای کاری آلمان را خواهند داشت. در ادامه بهترین مشاغل برای ایرانیانی که قصد اخذ ویزای کار آلمان را دارند بررسی می‌کنیم.

ایرانیانی که در شاخه‌های مهندسی تسلط، سابقه کار و رزومه قابل قبولی دارند شانس زیادی در اخذ ویزای کار خواهند داشت. کشور آلمان در حوزه خدمات مراقبتی و پزشکی کمبود نیرو دارد. این مسئله به دلیل ویروس کرونا نیز بیشتر شده است. افرادی که مدرک تحصیلی پزشکی آن‌ها مورد تأیید آلمان باشد، شانس بالایی در مهاجرت کاری دارند.

سخن پایانی

دریافت ویزای کار آلمان نسبت به کشورهای دیگر مانند کانادا یا استرالیا آسان‌تر است. برای این ویزا شرایط و پارامترهای خاصی تعیین نشده و همین امر روال انجام کار را سریع‌تر می‌کند. بازار کار آلمان حدوداً ۱۲۰۰۰۰۰ موقعیت شغلی متنوع دارد که افراد خارجی می‌توانند آن‌ها را انتخاب کنند. با توجه به تغییراتی که در اقتصاد آلمان رخ می‌دهد تعداد این مشاغل افزایش پیدا خواهد کرد

 اخذ ویزای کاری آلمان به تنهایی منجر به اقامت دائم نمی‌شود و افراد باید شرایطی مانند محل اقامت، بیمه و پرداخت مالیات را داشته باشند.

برای دریافت اطلاعات و راهنمایی‌های بیشتر جهت طی مراحل درخواست و اخذ ویزای کاری آلمان، با متخصصین و مشاوران مهاجرتی موسسه بینا صحبت کنید.

ضمنا می توانید سوالات خود را در بخش دیدگاه ها با کارشناسان ما در میان بگذارید.

مطالب پیشنهادی:

سوالات متداول درباره ویزای کار آلمان

این نوع ویزا معمولا 4 ساله صادر می شود.

متقاضی می‌تواند از طریق سایت‌های کاریابی آلمان به جستجوی شغل پرداخته و با کارفرمایان ارتباط برقرار کند.

پس از دریافت ویزای کاری، همسر متقاضی نیز مجاز به کار در آلمان است.

بله، هنگامی که ۵ سال از اقامت افراد در آلمان بگذرد آن‌ها می‌توانند برای دریافت اقامت دائم درخواست دهند.

بله، باید مدرک زبان آلمانی B1 ارائه کنید.